(Foto: Pixabay)

Gemeente pakt fietskruispunten Stevenshof aan

Twee op de drie Leidenaren fietst dagelijks. De Sleutelstad is dan ook met recht een ‘fietsstad’ te noemen. Reden voor de gemeente om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid van fietsers. In de Stevenshof worden daarom binnenkort twee (fiets)kruispunten aangepakt.

Vanaf 18 oktober wordt er drie weken lang gewerkt aan het kruispunt van het Sis Heijsterpad en de Stevenshofdreef en de ‘zessprong’ even verderop aan het Sis Heijsterpad.

Overzichtelijker
Bij de Stevenshofdreef komen nu drie verschillende wegen samen. Door hier een T-splitsing van te maken, worden de fietspaden op elkaar aangesloten. Hierdoor wordt het volgens de gemeente duidelijker wie voorrang heeft en is het kruispunt een stuk overzichtelijker. Ook komt er door het samenvoegen van de wegen meer ruimte voor laagblijvend groen.

De ‘zessprong’, het kruispunt Sis Heijsterpad – Maria Montessoripad – Ietje Kooistrapad – Groenrand – Magda de Haasstraat. Dit kruispunt heeft zes fietspaden die samenkomen op één grote kruising. Dit zorgt voor verwarring over wie voorrang heeft. Ook wordt het zicht voor fietsers belemmerd door een elektriciteitskast. Het kruispunt krijgt in de nieuwe situatie vier aansluitingen door twee fietspaden al eerder aan te sluiten op het doorgaande fietspad. Hierdoor verbetert het zicht tussen fietsers en de elektriciteitskast staat niet langer meer in het zicht. Ook hier is straks meer ruimte voor groen.

Planning
De werkzaamheden beginnen op vrijdag 18 oktober en duren ongeveer 3 weken. Bedrijf Van Doorn Geldermalsen B.V. voert het werk uit.

Alle straten in de Stevenshof blijven bereikbaar. Omleidingen worden aangegeven met gele borden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×