Esmee van Marwijk in actie. (Foto: Hans van Marwijk)

Pijnlijke nederlaag voor Scylla-dames thuis tegen koploper VTV

De dames van Scylla beleefden een pijnlijke middag in eigen huis tegen koploper VTV. De ploeg uit Nieuwegein pakte een maximale 0-7 zege. Alleen Esmee van Marwijk wist namens Scylla twee spannende partijen af te leveren, maar die gingen helaas allebei nipt in vijf games verloren.

Net als twee weken geleden bij een andere kampioenskandidaat SKF kwam ook VTV in de sterkste opstelling achter de tafel. Op voorhand wist de Leidse ploeg dus al dat het een lastige klus zou worden om een paar punten mee te pakken. Sanne de Hoop en Li Dong behoren allebei tot de nationale top 10 en Emma van der Zanden (16) staat op de NTTB-ranglijst net boven Van Marwijk (17).

Waar de Scylla-dames in de afgelopen seizoenen tegen de topploegen nog wel eens voor een stunt konden zorgen, lijkt dat er dit seizoen niet in te zitten. De geblesseerde Maaike van de Pavoordt wordt node gemist evenals de naar Madrid verhuisde Fang Ning Chen Chen. Ook het vertrek van de sterke verdedigster Evelien Hengstman naar Eredivisie-debutant Trias doet zich voelen.

De ploeg uit Overijssel komt volgende week naar Leiden en dan zullen er echt de nodige punten gepakt moeten worden door Scylla om nog kans te kunnen maken op de play-offs. De strijd om plek vier in de Eredivisie is de laatste jaren nog nooit zo spannend geweest als nu. Met nog drie duels in de reguliere competitie te gaan, staan er liefst vier ploegen precies gelijk op de vierde plek. Naast Scylla zijn dit Belcrum (waar de Leidse dames vorige week nog met 2-5 wonnen), Hilversum (waar Scylla op 2 november speelt) en de aankomende opponent Trias.

Aangezien Scylla op de slotdag landskampioen Den Helder nog ontvangt, zullen de punten tegen Trias en Hilversum gepakt moeten worden. Op basis van het resterende programma lijkt echter Hilversum de grootste kanshebber voor de vierde play-off plek, mede gezien het feit dat de ploeg uit de mediastad dit seizoen aanzienlijk versterkt is met een Franse topspeelster.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×