Het groen in Leiderdorp is aan onderhoud toe. (Foto: Robbert Beurse)

Problemen met groenonderhoud in Leiderdorp

Het onderhoud van het groen in de gemeente verloopt op dit moment niet naar wens. Dit werd maandagavond besproken tijdens de commissievergadering, waar wethouder Gebke van Gaal aangaf dat de gemeente veel klachten ontvangt over het groenonderhoud.

Van Gaal meldde dat er gesprekken gaande zijn met de aannemer om tot een oplossing te komen. Het probleem is echter groter dan aanvankelijk gedacht, en er is een inhaalslag nodig. Niet alleen op de wegen en stoepen, maar ook bij heggen en perkjes moet er actie ondernomen worden.


Marc Wonnink in gesprek met Gebke van Gaal over groenonderhoud.

Meldingen
Tijdens de vergadering vroeg ChristenUnie-SGP-raadslid Arie Janssen wat er precies misgaat en of de aannemer gemaakte afspraken niet nakomt. Van Gaal benadrukte dat de aannemer verantwoordelijk is en dat er meldingen uit het hele dorp komen. Hoewel meldingen wel worden opgepakt, is het probleem niet zomaar opgelost. De aannemer begon in april met het onderhoud en de gemeente werkt nu aan een inhaalslag.

D66-raadslid Rob Visser stelde dat de verkeersveiligheid voorop moet staan. Hij gaf aan signalen te ontvangen dat de overwoekering van groen de veiligheid op sommige wegen in gevaar brengt. Van Gaal verzekerde dat de veiligheid voorrang krijgt en dat er meer tijd nodig is om het groenonderhoud op peil te brengen.

Later zal de wethouder de gemeenteraad verder informeren over de voortgang van de gesprekken met de aannemer en de te nemen maatregelen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×