Peter Heijkoop onthult kunstwerk 'Stem van de Toekomst' (Foto: Vera Warmenhoven)

Kunstwerk herinnert raadsleden aan de 'Stem van de Toekomst'

Burgemeester Peter Heijkoop onthulde donderdag het kunstwerk ‘Stem van de Toekomst’ in de Raadzaal van Leiden. Dit werk, gemaakt door de Leidse kunstenaar Tim Juffermans, vraagt aandacht voor de belangen van de mensen die in 2060 gaan leven. Het kunstwerk is nu permanent geplaatst in de Raadzaal van het stadhuis van Leiden, als een blijvende herinnering voor raadsleden om de toekomst in hun besluitvorming mee te nemen.

Het kunstwerk is tot stand gekomen naar aanleiding van de motie ‘De Toekomst Dichterbij’, die eind 2022 werd ingediend door de Partij voor de Dieren, Studenten voor Leiden en de Partij van de Arbeid. Met deze motie werd opgeroepen om een symbool in de Raadzaal te plaatsen dat de raadsleden herinnert aan toekomstige generaties. De motie werd destijds met een meerderheid van de stemmen aangenomen.

Kinderstoel
Bijna twee jaar later is dit symbool gerealiseerd. Het kunstwerk bestaat uit een Tripp Trapp-kinderstoel, waarvan de bovenkant is omringd door bladeren en voorzien van twee megafoons. De megafoons verwijzen naar de ornamenten die ook te zien zijn op de stoelen van het College van B&W in de zaal. De kinderstoel vertegenwoordigt de 40e raadszetel, een symbolische stem.

Vera Warmenhoven gaat in gesprek met raadslid Marc Newsome van de Partij van de Arbeid en kunstenaar Tim Juffermans, die meer vertellen over het kunstwerk

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×