Burgemeester Peter Heijkoop leest voor. (Foto: Monique van der Wardt)

Burgemeester Peter Heijkoop leest voor op OBS Lucas van Leyden

De Leidse burgemeester Peter Heijkoop heeft vorige week een bezoek gebracht aan de leerlingen van groepen 2 en 3 (Toekans en Apen) van OBS Lucas van Leyden, locatie Steeg. In het kader van de Kinderboekenweek las hij voor uit het boek Zepie.

Het bezoek was niet alleen een feestelijk moment, maar ook een kans om het belang van lezen te benadrukken. Lezen speelt een cruciale rol in de taalontwikkeling van kinderen, vergroot hun creativiteit en helpt hen de wereld beter te begrijpen.

Eigenwijs
Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van “Lekker Eigenwijs”, waarin kinderen door boeken leren hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en soms tegen de stroom in te gaan. Door te lezen ontdekken ze nieuwe werelden en leren ze omgaan met uitdagingen en het maken van eigen keuzes.

Bibliotheek
Lucas van Leyden stimuleert het leesplezier actief en gaat vanaf komend jaar intensief samenwerken met de bibliotheek. Er komt een grote schoolbibliotheek, en een leesconsulent van de bibliotheek zal wekelijks op school aanwezig zijn om de leerlingen verder te inspireren met boeken.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×