Aniel Shewdad in de Centraal+ studio (Foto: Michael Barendse)

Steunouders: een welkom thuis voor kinderen en oudersteuning in moeilijke tijden

Steunouders zijn een waardevolle hulpbron voor ouders die tijdelijk of langdurig hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Dit initiatief biedt een kind één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bij een steunouder, die op een liefdevolle manier een steuntje in de rug biedt aan zowel het kind als de ouders. De oorzaken voor het inschakelen van een steunouder kunnen variëren van ziekte, overbelasting, beperkte sociale contacten, tot alleenstaand ouderschap.

Het idee achter steunouders is eenvoudig maar krachtig: ze geven ouders de ruimte om even op adem te komen, terwijl het kind in een stabiele en veilige omgeving verblijft. De extra handen en aandacht die de steunouder biedt, helpen gezinnen die het zwaar hebben door wat verlichting te geven in hun dagelijkse opvoedingsverantwoordelijkheden.

Aniel Shewdad is coördinator steunouder Wassenaar en vertelt in de Centraal+ Ochtendshow dat het zeer belangrijk is dat steunouders zich aanmelden. Dit kan door te mailen naar het volgende emailadres: wassenaar@steunouder.nl.

Advertentie

Interview Maatschappij Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×