De tijgermug. (Foto: WikiImages via Pixabay)

Leiderdorp onderzoekt handelingsperspectief tijgermug

Hoe moet de gemeente omgaan met het aantreffen van tijgermuggen in het dorp? Dat is de vraag die vorige week maandagavond rondzoemde tijdens de raadsvergadering. Arie Janssen van de ChristenUnie-SGP had het college gevraagd over de tijgermug nadat een bewoner het raadslid had geattendeerd op de vondst van de exoot in het dorp.

Twee Aziatische tijgermuggen werden aangetroffen op 19 september, zo is te lezen op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Op 26 september is de gemeente op de hoogte gesteld. “Daarvoor was al actie ondernemen”, sprak wethouder Daan Binnendijk. “In een straat van honderd meter zijn alle mesen verwittigd. Er zijn lokvallen geplaatst. En er heeft een inspectie plaatsgevonden van mogelijke broedplaatsen. De NVWA neemt dit heel serieus.”


Wethouder Daan Binnendijk over de tijgermug in Leiderdorp.

Primeur
De Aziatische tijgermug is nog niet eerder aangetroffen in Leiderdorp. “Het lijkt een primeur, maar we zien voor ons als gemeente geen taak weggelegd. De NVWA is er mee bezig, we zijn er als college heel gerust op.”

Wel gaat de gemeente aan de NVWA vragen hoe te handelen bij het aantreffen van de tijgermug. De wethouder laat dit vervolgens weer weten aan de gemeenteraad.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×