De achtergebleven raadsleden stellen vast dat wethouders er niet alleen voor de coalitie zijn. (Foto: Robbert Beurse)

Wassenaarse raadsvergadering stemt over neutraliteit wethouders

De bespreking van het nieuwe minimabeleid van de gemeente Wassenaar verliep dinsdagavond rommelig. Een debat over de wijze waarop de communicatie van de gemeente in de Wassenaarse krant terecht komt, liep uit op een discussie over de neutraliteit van de wethouders in de gemeente.

De fractie van Hart voor Wassenaar merkte tijdens het debat op dat wethouder Ritske Bloemendaal onvoldoende open leek te staan voor opmerkingen van de oppositie. “U bent een wethouder voor de hele raad en niet alleen voor de coalitie”, stelt Nicolas Pesman. De opmerking schiet in het verkeerde keelgat van de fractievoorzitter van D66, Rogier Krabbendam. “De voorzitter grijpt niet in terwijl er een opmerking wordt gemaakt die ik absoluut niet passend vind”, zegt hij verontwaardigd. Hij ziet zich genoodzaakt om een punt van orde te maken en de neutraliteit van wethouders in stemming te brengen. “De wethouder is hier namens heel Wassenaar, niet alleen voor de coalitie. En dat wil ik graag bevestigd zien”, zegt hij.

Er ontstaat onrust in de raadzaal. Er wordt geroepen dat het een ‘onzin’ voorstel is. Hierna verlaten zes raadsleden, voornamelijk van de Hart voor Wassenaar fractie, de ruimte en wordt het punt van orde in stemming gebracht onder de achtergebleven raadsleden. Er wordt unaniem ingestemd met de stelling dat wethouders neutraal en er ‘voor iedereen’ zijn.

Daarna wordt het minimabeleid unaniem aangenomen.


Verslaggever Robbert Beurse in gesprek met PvdA commissielid Marvin van der Nat over het nieuwe minimabeleid.

Advertentie

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×