Sigaretten (Foto: Pixabay)

Leidse politiek overweegt rookverbod op terrassen

D66 en het CDA vinden dat horecaondernemers in Leiden hun terrassen rookvrij moeten maken. Ze kwamen met een voorstel voor een rookverbod tijdens de commissievergadering ‘Onderwijs en Samenleving’.

De partijen stellen dat rookvrije terrassen ervoor zorgen dat zowel het aantal rokers als het aantal meerokers vermindert. Dit moet uiteindelijk leiden tot een lagere zorgbelasting en een betere algemene gezondheid in Leiden. De partijen willen deze ontwikkeling ondersteunen door bijvoorbeeld campagnemateriaal aan te bieden aan horecaondernemers.

Twijfel
De overige leden van de commissie uitten zowel steun als kritiek op dit mogelijke voorstel. Hoewel iedereen het belang van de discussie over een rookvrije generatie ondersteunt, was er twijfel over de effectiviteit van de stimulering van rookvrije terrassen als aanpak van het rookprobleem.

Kritiek
Het voorstel kon ook op kritiek rekenen. Zo wordt de effectiviteit van het beleid in twijfel getrokken. De vraag werd gesteld of rokers, wanneer rookvrije terrassen worden ingevoerd, niet simpelweg ergens anders zouden gaan roken. Daarnaast uitten enkele raadsleden zorgen over de mogelijke negatieve invloed van deze maatregel op de inkomsten van horecaondernemers.

D66 en het CDA verwerken hun zorgen en de ontvangen opmerkingen in een nieuw voorstel.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×