ondertekening schuldhulpmaatje
(Foto: PR)

Rijnhart Wonen en SchuldHulpMaatje vernieuwen samenwerking

Woningcorporatie Rijnhart Wonen heeft aangekondigd de samenwerking met SchuldHulpMaatje te verlengen. De organisatie blijft huurders met financiële problemen in de gemeentes Voorschoten en Leiderdorp kosteloos ondersteunen. Het doel is om preventief op te treden. De woningcorporatie hoopt op deze manier ernstige schulden te voorkomen en snel hulp te bieden.

SchuldHulpMaatje is een landelijke organisatie die in de regio Leiden actief is in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. De organisatie bestaat uit getrainde vrijwilligers die mensen ondersteunen bij financiële problemen en schulden. Met meer dan drieduizend vrijwilligers biedt de organisatie hulp aan zo’n tienduizend mensen om hun financiën of schulden weer op orde te krijgen. Vrijwilligers, ook wel ‘maatjes’ genoemd, kunnen huurders thuis bezoeken, maar huurders kunnen er ook voor kiezen om naar een spreekuur te gaan of op een andere locatie af te spreken.

“Met deze samenwerking willen we niet alleen zorgen voor een fijn thuis voor onze huurders, maar ook voor de ondersteuning die zij nodig hebben om hun geldzaken op orde te houden of krijgen”, laat manager Wonen bij Rijnhart Wonen, Janneke van ’t Oever weten. Ze benadrukt dat SchuldHulpMaatje een cruciale rol speelt in het vroegtijdig ondersteunen van huurders met financiële zorgen. “Samen met SchuldHulpMaatje kunnen we eerder hulp bieden en voorkomen dat de problemen groter worden.”

Angela de Jong, directeur van stichting Voor Elkaar Leiden, waar SchuldHulpMaatje onder valt, is het eens met Janneke. Ze geeft aan dat de samenwerking met Rijnhart Wonen helpt om huurachterstanden te voorkomen. “Door samen te werken met Rijnhart Wonen kunnen we huurders vroeg helpen. Zo voorkomen we niet alleen huurachterstanden, maar dragen we ook bij aan een blijvende oplossing voor hun geldproblemen.”

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Voorschoten


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×