Het voorhuis van de Stadsschouwburg aan de Oude Vest wordt voor het plan gesloopt. (Foto: Redactie)

Muziekschool in de Hazewindsteeg is 6 miljoen euro duurder

De gemeente Leiden wil een nieuwe muziekschool bouwen in de Hazewindsteeg, in combinatie met de Leidse Schouwburg. Maar de kosten komen hoger uit dan gedacht. “In het verleden hebben we er 7 miljoen voor gereserveerd, maar nu komen we toch uit rond de 15 miljoen.” aldus wethouder Yvonne van Delft.

Het nieuwe muziekhuis vervangt het huidige Muziekhuis aan de Middelstegracht en de Muziekschool aan het Rapenburg. Beide locaties zijn namelijk toe aan vernieuwing, volgens de wethouder. Maar om alles tot één locatie te verplaatsen in de Hazewindsteeg kost 18 miljoen euro. Om de kosten te drukken herziet de gemeente het plan en komt hij met een nieuw opzet dat 15 miljoen euro kost. Hierdoor kunnen echter niet alle voorzieningen van de huidige twee locaties worden samengevoegd. Zo bouwt de gemeente met dit nieuwe project waarschijnlijk kleinere concertzalen of plaatst hij minder oefencabines.

Voor dit plan wordt het voorhuis van de Stadsschouwburg aan de Oude Vest gesloopt. De gemeente meent dat dit de grootste kostenpost is, waardoor er nog steeds een tekort is. Aan de andere kant worden er dankzij het nieuwe plan ook hogere verkoopcijfers verwacht en zijn de kosten opnieuw berekend. Hierdoor komt de gemeente tot een tekort van 6 miljoen euro. Er wordt in het voorjaar van 2025 extra geld aangevraagd. Eén van de doelen van dit plan voor de gemeente Leiden is dat er door de locaties samen te voegen de gemeente geld bespaart. De onverwachte tekorten eisen van de gemeente Leiden een nieuw onderzoek of de gemeente dit voornemen nog haalt.


Wethouder Yvonne van Delft over de muziekschool aan de Hazewindsteeg.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×