Studenten van de LUC aan de slag in de Community Kitchen. (Foto: Universiteit Leiden)

Studenten Leiden University koken met overgebleven groenten Haagse markt

De Haagse wethouder Robert Barker, van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu, bezocht vorige week de LUC (Leiden University College) Community Kitchen in Den Haag. Studenten hebben met overgebleven groenten van de Haagse markt betaalbare, vegan maaltijden bereid. Terwijl de pannen sissen, vertelt chef-kok en student Rosa: “We zijn trots op onze Community Kitchen, die volledig vegan en duurzaam is. Zo voorkomen we verspilling én maken we gezond eten toegankelijk”.

De keuken ontstond uit een samenwerking met marktkooplieden die wekelijks groenten overhouden. “Ze zaten ermee in hun maag”, legt Rosa uit. “Wij zagen een kans om dat voedsel te benutten”. Elke week koken studenten voor ongeveer zestig medestudenten. Barker spreekt zijn waardering uit voor het initiatief: “Een fantastisch voorbeeld van duurzaamheid en verbondenheid en geweldig dat het plantaardig is”.

Na een rondleiding schoof Barker aan voor een maaltijd. “Het is Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, maar hier is dat standaard. Prachtig!” zegt Barker. LUC-decaan Giles Scott-Smith ziet kansen voor samenwerking: “Onze studenten willen zich graag inzetten voor de stad”. Barker reageert enthousiast: “Laten we daarover in gesprek blijven”.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×