Burgemeester Peter Heijkoop trapte vrijdag het schooltuinseizoen in Leiden af met leerlingen van De Stevenshof. Hij deed dit traditioneel door, samen met de leerlingen van Basisschool De Stevenshof ‘paadjes te trappen’ waarin later de eerste zaadjes en bolletjes gepland werden.
“Ik vind het erg positief dat kinderen in aanraking komen met de natuur en belangrijk dat ze contact hebben met de aarde en alles wat erop leeft,” zegt Heijkoop. De burgemeester ziet de schooltuin als een geschikte plek om te leren over de natuur. “Het is goed om ons te realiseren dat de aarde uitgeput kan raken. Met dit project leren we kinderen hoe ze duurzaam met de natuur kunnen omgaan en hun eigen gewassen kunnen verbouwen”, aldus Heijkoop.
De gemeente vindt dergelijke projecten belangrijk omdat ze helpen kinderen bewuster te maken van de natuur en biodiversiteit. Daarnaast wil men laten zien dat voedsel ‘niet alleen uit de koelkast komt’, maar dat je het ook zelf kunt kweken.
Voor Leiden
“Omdat Leiden de meest dichtbebouwde stad van Nederland is, vinden we het als bestuur erg belangrijk om voldoende natuur en biodiversiteit te behouden. Dit proberen we ook over te dragen op onze jeugd”, zegt Heijkoop. Hij hoopt dat de kinderen deze zomer volop kunnen genieten van hun gewassen en dat ze leren samenwerken, zodat ze niet alleen hun planten maar ook zichzelf verder laten groeien.
Verslaggever Kris Freke sprak met burgemeester Peter Heijkoop.
Cultuur Duurzaamheid Leiden
Telefoon Redactie
071 - 5425160