Gezellige drukte op het festivalterrein. (Archieffoto: Facebook Puur Festival)

Klinkenbergerplas is klaar voor Puur Festival 2024

Voor de twaalfde keer is het strand bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest weer omgetoverd tot festivalterrein. Komend weekend vindt er het Puur Festival plaats. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de drie podia, barren en foodtrucks die het festival opsieren. Zaterdag 27 juli gaan de deuren om 14.00 uur open.

Organisator Bas van Dijck loopt tevreden op het festivalterrein rond. “We zijn bijna klaar voor Puur Festival 2024”, zegt hij. In de twaalf jaar dat Puur bestaat zag Van Dijck het bezoekersaantal flink groeien, toch is ‘bigger’ niet altijd ‘better’. “Toen we begonnen kwamen er 2.000 bezoekers. Nu zitten we op drie keer zoveel. Dat is heel mooi, maar veel groter hoeft niet persé. We willen ook het intieme van Puur bewaren”, vertelt hij.

Elpees
Qua aankleding is het festival ook flink gegroeid. “Het eerste jaar bestond de decoratie uit oude elpees aan een draadje, nu ziet het er wel iets anders uit”, grapt Van Dijk. Op het terrein zijn, buiten een flinke hoeveelheid feestverlichting ook weer verschillende tafels en stoelen neergezet.

Massagesalon
Naast het ‘standaard’ festivalaanbod heeft Puur iets unieks. “Als je spierpijn hebt gekregen van het dansen, kun je terecht in onze portable massagesalon”, verklapt hij.

Prijs
Net als veel andere evenementen zagen Van Dijk en zijn compagnon Ernst Wagensveld de kosten van de organisatie ook dit jaar stijgen. “Na corona is alles duurder geworden en die prijzen zijn niet meer omlaag gegaan, dus helaas moesten we onze ticketprijs ook iets omhoog doen, maar we proberen het niet te gek te maken”, vertelt Van Dijk hierover.

De organisatoren zijn er klaar voor. Alleen het weer kan nog roet in het eten gooien. “Ernst controleert ongeveer twaalf keer per dag alle weerapps. Ook tijdens het festival. Als er onweer komt moet je bijvoorbeeld direct ingrijpen. Maar het ziet er voorlopig goed uit”, grapt Van Dijk.

Bas van Dijk vertelt in de middagshow met Elmar over Puur Festival 2024.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×