Dit jaar verwelkomt de studentenstad 3400 nieuwe studenten. (Video: Brigit Disseldorp)

EL CID week van start: 3400 nieuwe studenten ontdekken Leiden

Op de warmste dag van het jaar is maandagochtend de EL CID Leiden week van start gegaan. Net zoals ieder jaar vond de start plaats op de Lammermarkt. Met diverse toespraken van onder andere burgemeester Peter van der Velden en natuurlijk het nieuwe EL CID dansje, beginnen dit jaar maar liefst 3.400 nieuwe studenten aan hun avontuur in de studentenstad.

Deze week hebben de studenten een vol programma. Enkele hoogtepunten zijn de stadswandeling op maandagmiddag, de studentenverenigingen die hun deuren openzetten en diverse feesten. Nieuw dit jaar is het rustig avondprogramma op maandag, dinsdag en donderdag. Deelnemers die niet veel zin hebben in een feest kunnen dan meedoen aan diverse rustige activiteiten, zoals candlelight yoga en een filmavond.

Na het succes van de pilot van vorig jaar organiseert de EL CID ook dit jaar weer een EL CID-dag voor aankomende MBO-studenten van ROC Mondriaan, mboRijnland en LiS. Deze vindt donderdag plaats. Onder begeleiding van twee mentoren die ook in Leiden studeren, ontdekken de studenten met een groep van ongeveer 13 medestudenten alles wat Leiden te bieden heeft.

Advertentie

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×