De gemeenteraad in Leiderdorp. (Foto: Marc Wonnink)

Gemeente roept bewoners op: 'Word raadslid in Leiderdorp'

De gemeente Leiderdorp roept Leiderdorpers met politieke ambities op om eens over het raadslidmaatschap in Leiderdorp na te denken. Daarom organiseert ze binnenkort een informatieavond over hoe het is om raadslid te zijn. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 zijn geïnteresseerde Leiderdorpers welkom om op woensdag 11 september gratis deel te nemen aan de bijeenkomst op het gemeentehuis.

“Een mening over wat er beter kan in Leiderdorp en niet te beroerd om hierover op een feestje of social media te beginnen? Misschien is het dan tijd om gemeenteraadslid te worden. Leiderdorp zoekt Leiderdorpers die willen weten hoe het is om gemeenteraadslid te worden. Wat doet een gemeenteraadslid nou precies? Wat speelt er in ons dorp? En hoe stel ik me eigenlijk kandidaat als ik raadslid wil worden?” Het zijn vragen waarop de gemeente belooft om tijdens de bijkomst antwoord op te geven.

Regels
Verkiesbaar voor een plek in de gemeenteraad word je niet zomaar. “Er zijn regels aan verbonden. Zo moet je wonen in de gemeente waar je de raad in wilt en vaak al een bepaalde periode lid zijn van een politieke partij. Dat laatste verschilt overigens nogal per partij”, weet burgemeester Tjarda Struik die het initiatief voor de bijeenkomst nam.

Stap
Informeren is niet het enige doel van de avond. “We organiseren de avond met alle politieke partijen die nu in de gemeenteraad zitten. We willen de stap naar de gemeenteraad kleiner maken. We moedigen iedereen aan om langs te komen, zelfs als je ‘slechts’ een beetje nieuwsgierig bent en nog niet weet of het iets voor je is”, legt Struik uit

Programma
De avond begint op 11 september 2024 om 19.00 uur. Na een warm welkom van de burgemeester volgt een interactieve quiz waarin iedereen meer leert over wat de gemeenteraad eigenlijk doet in relatie bijvoorbeeld tot het college van burgemeester en wethouders. Daarna is er een speeddate met de politieke partijen.

Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan via www.leiderdorp.nl/wordraadslid. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Willem-Alexanderlaan 1 in Leiderdorp.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×