Studenten gingen met een mentor op stap. (Foto: mboRijnland)

Zeventig mbo-studenten deden mee aan EL CID: 'Volgend jaar nog veel meer'

Zeventig aankomende mbo-studenten van mboRijnland, de Leidse Instrumentenmakers School (LiS) en ROC Mondriaan deden vorige week donderdag met introductieweek EL CID in Leiden. Een aantal waar zowel de mbo-opleidingen als de organisatie van de EL CID tevreden over zijn.

“Het begon op onze locatie aan de Breestraat. Mentoren, oudere jaars studenten, begeleiden de eerstejaars. Daar konden ze de stad en elkaar leren kennen. Tijdens de lunch en het Leids Eerstejaars festival waren ook de hbo en wo studenten aanwezig”, vertelt Isabelle Damen van mboRijnland.

Spannend
De aankomende mbo-ers vonden het in het begin wel even spannend, zo merkte Damen. “Niet zo gek, je begint tenslotte aan een nieuwe opleiding, in een nieuwe stad.” Mede dankzij de ontspannen sfeer zag Damen echter al snel na de start van de dag vooral vrolijke gezichten.

Welkom
Het is de tweede keer dat mbo-er mee mochten doen aan de introductieweek. “Terecht, want net als de andere studenten beginnen mbo-ers aan een nieuwe fase van hun leven. Ze lopen tegen nieuwe dingen aan. Een warm welkom hoort daar bij”, vertelt Damen.

Als het aan Damen en de EL CID ligt blijven mbo-ers welkom bij de kennismakingsweek. “En dan volgend jaar nog veel meer studenten”, hoopt Damen.

Presentator Elmar Bus spreekt Isabelle Damen over de deelname van mbo-ers aan EL CID.

Advertentie

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×