De ruit van de woning werd opgeblazen. (Foto: Regio15)

Burgemeester Jaensch geschokt: 'Dit zijn we in Oegstgeest niet gewend'

De dag nadat bewoners van de Javastraat wakker schrokken van een explosie in hun straat reageert burgemeester Emile Jaensch geschokt. Hij vertelt dat de ontploffing veroorzaakt is door een projectiel dat naar binnen is gegooid.

Over de toedracht van het incident kan de burgemeester een dag later nog niet veel zeggen. “Het onderzoek van de politie loopt”, vertelt hij. Jaensch is geschokt door de ontploffing in zijn gemeente. In de Middagshow van Centraal Plus vertelt hij er over. “Dit zijn we in Oegstgeest niet gewend. Ik word wel eens vaker uit bed gebeld omdat er iets aan de hand is, maar dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik ben geschokt.”

Geschokt is de bewoner van het pand die tijdens de explosie thuis was ook. “Ik heb deze man nu twee keer gesproken en hem slachtofferhulp aangeboden. Hij zal hier ook zeker gebruik van maken”, vertelt Jaensch.

De explosie zorgt voor onrust in Oegstgeest. “Dat begrijpen we. Daarom gaan we op korte termijn een aantal acties houden die het gevoel van veiligheid in de openbare ruimte moeten vergroten. Denk aan extra toezicht door de politie, lantaarnpalen die kapot zijn worden gemaakt en het snoeien van groen dat te hoog gegroeid is”, belooft de burgemeester.

Burgemeester Emile Jaensch over de explosie in zijn dorp.

Advertentie

112 Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×