Burgemeester Van der Velden over dodelijk ongeval: 'Ontzettend tragisch'

De dag nadat in korte tijd opnieuw een dodelijk ongeval plaatsvond in Leiden reageert burgemeester Peter van der Velden geschokt. Hij spreekt van een ‘ontzettend tragisch en afschuwelijk’ ongeval. En benadrukt dat het hele college meeleeft met de nabestaande en de mensen die getuigen van het ongeluk waren.

De zorg van de burgervader gaat in eerste instantie uit naar het goed opvangen van slachtoffers. “Het gebeurde op een druk punt. Veel mensen hebben het zien gebeuren. Slachtofferhulp staat klaar. Twijfel niet als je er mee zit, en zoek hulp”, geeft Van der Velden de getuigen mee.

Zorgen
De verkeersveiligheid in de stad staat hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente. “Het heeft bij ons de hoogste aandacht. Niet alleen de verkeerswethouder maar het hele college heeft er zorgen en aandacht voor. En toch gebeurt er dan een dodelijk ongeluk”, zegt de burgemeester enigszins verslagen.

Aanpassingen
In de afgelopen maanden heeft de gemeente al veel aanpassingen aan de wegen gedaan. “Die geven voetgangers en fietsers op een veilige manier de ruimte. Helaas zijn we nog niet klaar. Het liefst zouden we alle werkzaamheden naar voren halen, maar niet alles kan te gelijk.”

Toch is verkeersveiligheid niet alleen een taak van de gemeente. “Leiden is een enorm compacte stad waar heel veel drukte is. De scholen zijn net weer gestart. Inwoners stappen na een lange vakantie weer de auto in op weg naar werk. En de stad zit vol met studenten die nog niet allemaal vertrouwd met het verkeer in Leiden zijn. Wees ten alle tijden voorzichtig in het verkeer. Wij doen veel, maar voorzichtig zijn is ook een belangrijk onderdeel”, zegt de burgemeester.

Burgemeester Peter van der Velden reageert op het dodelijk ongeluk in Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×