(Foto: Pixabay)

Stilstaan bij suïcide: Leids college loopt mee met 'Walk into the Light'

De Leidse burgemeester Peter van der Velden, en wethouders Abdelhaq Jermoumi en Julius Terpstra lopen op dinsdag 10 september mee aan de ‘Walk into the Light’. Met de wandeling wordt aandacht gevraagd voor de mensen die door suïcide uit het leven zijn gestapt, hun naasten, en mensen die met suïcidale gedachten rondlopen.

De wandeling start om 6.30 uur in de ochtend. Deelnemers lopen letterlijk van het donker naar het licht van de opkomende zon. De wandeling wordt op verschillende plekken in Nederland gehouden in het kader van de internationale suïcide preventieweek, die duurt van 9 tot 15 september.

De wandelaars verzamelen zich op dinsdag 10 september rond 6.10 uur bij Molen De Valk. De wandeltocht van ongeveer 4 kilometer begint om 6.30 uur eindigt bij Stichting Lumen aan de Hooigracht waar deelnemers samen ontbijten en napraten.

De Leidse versie van ‘Walk into the Light’ wordt georganiseerd door GGZ Rivierduinen, diaconaal centrum De Bakkerij, Cardea Jeugdzorg en Stichting Lumen Holland Rijnland, in samenwerking met het Suïcide Preventie Centrum.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch 0800-0113. De gesprekken met 113 zijn anoniem en vertrouwelijk.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×