Met een grote schaar werd het lint doorgeknipt. (Video: Omroep West)

Gorlaeus Gebouw en Einsteinfontein feestelijk geopend

Confetti, steltenlopers en de nieuwe Einsteinfontein. Op maandag 2 september is het Gorlaeus Gebouw van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden feestelijk heropend. Samen met prins Constantijn van Oranje knipten een aantal studenten een enorm lint door.

Nog voordat de nieuwbouw geopend werd, werd eerst de Einsteinfontein onthuld. Deze is ontworpen door de Leidse natuurkundige Vincent Icke. Met een druk op de knop zetten Decaan Jasper Knoester en voorzitter van het College van Bestuur Annetje Ottow de fontein in werking. De 74 losse waterspuiters maken samen dezelfde beweging als licht in een draaiend zwart gat. Het is een eerbetoon aan Einstein.

Na de onthulling van de Einsteinfontein werd met een grote schaar het lint rondom de ingang van het Gorlaeus Gebouw geknipt. Dit werd gedaan door Constantijn van Oranje samen met de voorzitters van de studieverenigingen.

Terugblik
In een talkshow voorafgaand aan de festiviteiten spraken verschillende betrokkenen over de totstandkoming van het gebouw en de toekomst van de faculteit. In het eerste gedeelte blikten de architecten van INBO en Sweco Architects en projectdirecteur Ramon Janssen van bouwbedrijf Heijmans terug op de ontwerpfase en dertien jaar bouw. Ook was er aandacht voor de duurzaamheid van het gebouw.

Ontmoeting
Het Gorlaeus Gebouw staat op het Leiden Bio Science Park (LSBP). Directeur van het LBSP Esther Peters benadrukt het belang van de samenwerking met de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Ze is trots op de samenwerkingen tussen wetenschap en ondernemingen in het gebied. ‘Hier op het LBSP komt alles samen: onderwijs, onderzoek en ondernemingen. En dat is waar innovatie begint.’

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×