(Foto: Gemeente Leiderdorp)

'Goede opties' voor azc in Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp heeft nog geen definitieve locatie gevonden voor de opvang van 173 asielzoekers, maar er zijn wel ‘een paar goede opties’. Leiderdorp zet in op een duurzame en kwalitatief goede asielopvanglocatie. Op dit moment is de gemeente nog op zoek naar de beste locatie om deze te realiseren. Het streven is de locatie zo snel mogelijk aan te kunnen wijzen en hier voor eind 2024 een besluit over te nemen.

“De gemeente Leiderdorp wil hierbij inzetten op een duurzame en kwalitatief goede opvang voor mensen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld en waarvan een deel zich uiteindelijk ook in onze regio zal vestigen”, zo schrijft de gemeente.

Omdat er nog onderhandeld wordt over mogelijke locaties, kan de gemeente nog geen openbare mededelingen doen over welke locaties momenteel onderzocht worden. ‘Als meer duidelijkheid lijkt te komen over de definitieve locatie en het proces, zal een zorgvuldig participatietraject opgestart worden over de invulling van deze opvang.’

Op dit moment is een tijdelijke opvanglocatie die, mocht het realiseren van een duurzame opvanglocatie niet lukken voor 1 juli 2025, mogelijk ingezet kan worden voor de opvang van de opgave van 173 personen.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×