Martijn Otten. (Foto: Simone Both)

Martijn Otten stopt als raadslid

Na tien jaar stopt Martijn Otten als raadslid voor de Partij van de Arbeid. Dat maakt hij bekend in een brief aan de gemeenteraad. Eerst als duoraadslid, later als raadslid én weer later als onderhandelaar van het coalitieakkoord, heeft Otten ‘ontzettend veel betekend voor een socialer Leiden’, meldt zijn partij in een eerste reactie.

Otten zegt over het raadswerk: “Het raadswerk is een mooie, belangrijke baan. Het aanpakken van ongelijkheid in onze stad was altijd mijn belangrijkste drijfveer. Het gaat namelijk goed met Leiden maar niet met alle Leidenaren. En als volksvertegenwoordiger kan je voor hen het verschil maken.”

Bereikbaar
En dat heeft hij gedaan! Onvermoeibaar zette Otten zich de afgelopen jaren in voor de stad. “Ik heb dit werk vol overgave gedaan en dan ben je altijd en overal bereikbaar en aanspreekbaar. De vele werkbezoeken en gesprekken met Leidenaren waren voor mij essentieel om een effectief raadslid te kunnen zijn”, zegt hij daarover.

En effectief is Otten, want hij heeft veel weten te bereiken voor Leidenaren. Hij initieerde onder meer het sportstimuleringsfonds, regelde het Sportplaza, waardoor Leidenaren gratis kunnen sporten en zorgde voor een eerlijker woningmarkt met meer sociale huurwoningen.

Stoppen
Toch heeft Otten na tien jaar inzet besloten om te stoppen als raadslid. Onder meer het vele vergaderen op de late avond gaat zijn tol eisen, zegt hij daarover.

“We gaan Martijn heel erg missen”, zegt Marc Newsome, fractievoorzitter van de PvdA in Leiden. “Martijn is een uitzonderlijk raadslid. Hij weet wat hij wil en heeft veel resultaten geboekt. We zijn hem dan ook veel dank verschuldigd. De fractie omdat Martijn ons coachte en verder hielp. Maar de stad, en in het bijzonder de sport en de Stevenshof, gaat Martijn misschien nog wel meer missen. Want naast een uitstekend raadslid, is Martijn een fijn en herkenbaar volksvertegenwoordiger.”

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×