(Foto: ZVL-1886)

Ex-international Ilse Koolhaas nieuwe ambassadeur Girls Only

Tijdens de feestelijke aftrap van het nieuwe seizoen van ‘Girls Only’ is de nieuwe ambassadeur gepresenteerd. Ex-international Ilse Koolhaas gaat het project van ZVL-1886 de komende tijd omarmen. Girls Only zet zich in voor jonge waterpolosters, geboren in 2011, 2012, 2013 of 2014. Het richt zich niet op hun sportieve prestaties, maar op veilig en met plezier sporten.

“Belangrijk is dat alle meiden die willen deelnemen, dit ook kunnen doen, ongeacht hun niveau of ambities. We hopen dat door dit project de meiden veel langer blijven sporten dan gemiddeld. Het liefst natuurlijk in het zwembad”, zegt Iefke van Belkum-Nederend, technisch directeur van ZVL-1886.

Inspireren
Een hoogtepunt van de kick-off was de aanwezigheid van ex-international Ilse Koolhaas, die het Girls Only project omarmt en aangekondigd werd als de nieuwe ambassadeur. Na de training nam ze uitgebreid de tijd om de vijftig meiden die op het feest waren afgekomen te leren kennen, haar medailles te laten zien en te inspireren met verhalen over haar rijke carrière. “Het is geweldig om zoveel jonge meiden met passie voor waterpolo bij elkaar te zien. Dit project biedt hen de mogelijkheid om zich op een veilige en leuke manier te ontwikkelen en ik heb zin om daaraan bij te dragen”, aldus Koolhaas.

Betrokkenheid
Ook dit seizoen zal het team bestaan uit een volledig vrouwelijke trainersstaf, iets waar de organisatie bijzonder trots op is. Daarnaast dragen veel van de oudere speelsters van ZVL-1886 hun steentje bij aan het project, wat bijdraagt aan de verbinding en betrokkenheid.

Het project, dat ontstond op initiatief van ZVL-1886, heeft nu deelneemsters van acht verenigingen uit de regio: AZC Alphen a/d Rijn, BZ&PC Bodegraven, NZ&PC Noordwijk, ZPC Katwijk, ZPC Alkemade, ZV Sassenheim en daarnaast D’elft en ZVL-1886 Leiden.

“We zouden het project graag verder uitbreiden. Denk je dat je kunt bijdragen aan dit maatschappelijke traject van deze fanatieke jonge waterpolosters? Neemt u contact via td@topwaterpololeiden.nl”, zegt Van Belkum-Nederend.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×