(Foto: Doe mee met OV)

Doe mee met OV: ambassadeurs houden spreekuur in Oegstgeest

Speciaal voor ouderen die vragen heeft over het openbaar vervoer organiseren de OV-ambassadeurs van het project ‘Doe mee met OV’ op vrijdag 25 oktober 2024 een inloopspreekuur. Senioren die uitleg willen over zaken als leeftijdskorting, OVpay of voordeeldeelkaartjes kunnen vanaf 13.30 uur terecht in de Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest.

In dit project werken jongeren en ouderen samen. De oudere vrijwilligers helpen andere senioren om wegwijs te worden, terwijl jongeren achter de schermen ondersteunen en werkervaring opdoen. De spreekuren worden gehouden op verschillende plekken in Nederland. Naast fysieke inloopspreekuren zijn er ook telefonische spreekuren en informatiemiddagen.

Enthousiast
“Tegenwoordig kunt u in de trein, bus, tram en metro in- en uitchecken met uw contactloze betaalpas, creditcard of uw mobiele telefoon (OVpay). Reist u liever met de OV-chipkaart of met een kaartje? Dat kan ook nog steeds. Wilt u weten wat het verschil is, hoe het precies werkt en wat het beste bij u past? Kom dan naar ons gratis OV-inloopspreekuur”, vertelt een van de ambassadeurs enthousiast.

Voor deelname aan het spreekuur is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken. De OV-ambassadeurs zijn erin getraind om rustig de tijd de tijd te nemen om alle vragen te beantwoorden.

”Samen met de OV-ambassadeur heb ik de OVpay-app op mijn mobiel gezet en hij legde uitgebreid uit hoe het werkt. Voor mij is deze manier van in- en uitchecken erg handig, want ik hoef geen saldo meer op te laden en het scheelt een pasje in mijn portemonnee”, zegt Frank (70 jaar).

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×