(Foto's: Robbert Beurse)

Griezeldorp: Zoeterwoude viert uitgebreid Halloween

Het kleinste dorp van de regio is met Halloween ook even het engst. Op zaterdag 2 november wordt in Zoeterwoude met verschillende activiteiten namelijk uitgebreid stilgestaan bij het internationale griezelfeest.

De middag staat in het teken van de kleinste inwoners. Onder begeleiding van de vrijwilligers van de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude kunnen kinderen tot twaalf jaar pompoenen uithollen, schminken, glitter tattoo’s laten zetten en verschillende ‘enge’ spelletjes doen. “Wie weet ontmoet je op het plein nog wat heksen, trollen en andere merkwaardige mensen. Of je ontmoet de de griezelige ballonnen-artiest, die komt de meest griezeligste ballonnen vouwen. Kom zelf ook verkleed in je meest spooky outfit”, zegt Desiree de Boer van namens de organisatie.

Spookhuis
Traditioneel verandert Scouting Zoeterwoude haar clubgebouw in een spookhuis. Toegang is gratis. Er worden drie ‘shows’ opgevoerd, die telkens enger worden. “Tussen 17.00 – 18.00 uur is het spookhuis voor 5 tot en met 8 jarigen, van 19.00 – 20.15 uur is de groep 9 tot en met 12 jaar aan de beurt. En vanaf 20.15 uur wordt het echt griezelen voor iedereen van 13 tot en met 99 jaar”, vertelt een woordvoerder van de scouting. De organisatie roept bezoekers op om vooral verkleed op het spookhuis af te komen.

Trick of Treat
Kinderen in de Vogel- en Bloemenweide kunnen tussen 18.30 en 20.30 uur langs de deur voor Trick or Treat bij de huizen waarvan de tuin versierd is. “Voor de andere wijken geldt: ga op pad met een digitale plattegrond (telefoon) en verzamel bij de deelnemende huizen iets lekkers.” Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: https://halloween.dorpsfeestzoeterwoude.nl/.

Raamposter
Zoeterwoudenaren die het leuk vinden om op zaterdag 2 november iets lekkers uit te delen aan de kinderen kunnen zicht aanmelden via de website. “Jouw adres komt op een digitale plattegrond, waarmee ouders en kinderen langs de deuren komen”, zegt De Boer.

Wie dit ingewikkeld vindt, kan ook een raamposter downloaden op https://halloween.dorpsfeestzoeterwoude.nl en deze voor het raam hangen. Zo weten de kinderen ook dat ze mogen aanbellen.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×