(Foto: Albert Heijn Breestraat Leiden)

Na 120 jaar komt Albert Heijn terug naar de Leidse binnenstad

Er komt een nieuwe Albert Heijn supermarkt in Leiden. De winkel vestigt zich in hartje centrum, aan de Breestraat 130. De winkel is onderdeel van het Hof van Zurloh, het project van Johan Oudendal in het voormalige pand van Maison Zurloh tussen de Breestraat, Mosterdsteeg en Botermarkt.

“We krijgen een mooie, compacte stadswinkel waar je van alles vindt voor to go én voor de dagelijkse boodschappen”, zegt Kean Vanhelsuwé. Hij is de winkelcoördinator en gaat samen met zo’n tachtig collega’s aan de slag bij Albert Heijn Breestraat. Op dinsdag 29 oktober vindt om 11.00 uur de feestelijke opening plaats.

Eerste
De grootgrutter is bekend met het Leidse centrum. Bijna 120 jaar geleden, in 1905, openden een van de eerste supermarkten in Nederland haar deuren in de Haarlemmerstraat. De nieuwe winkel komt 150 meter verderop te zitten van waar het voor Leiden ooit allemaal begon.

Feestje
De opening zal niet onopgemerkt voorbij gaan. “Het wordt een feestje. De bekende, levensgrote hamster komt en een dj zorgt voor goede muziek. Voor de eerste duizend klanten ligt er gratis wat lekkers klaar”, belooft de supermarktmanager.

Naast een supermarkt biedt Hof van Zurloh ruimte aan 25 woningen en een openbare ondergrondse fietsenstalling.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×