Ook de Boterhuispolder hoort bij Leiderdorp. (Foto: Leonie van der Helm)

Hoe ziet Leiderdorp er in 2050 uit? Gemeente roept op om mee te denken

De gemeente Leiderdorp roept inwoners op om mee te denken over de toekomst voor het dorp. Leiderdorpers met kunnen tijdens speciale bijeenkomsten meepraten over de ontwikkeling van huizen, groen, wegen en voorzieningen.

Wethouder Gebke van Gaal neemt de resultaten mee in de op te stellen ‘omgevingsvisie’ voor Leiderdorp. “In een omgevingsvisie staat wat de plannen zijn voor het dorp en zijn omgeving. Het is een visie voor een langere periode. Het gaat bijvoorbeeld over duurzaamheid, groen, bouwen, verkeer, energievoorzieningen, gezondheid en veiligheid. Onderwerpen die direct invloed hebben op de dagelijkse leefomgeving van onze inwoners”, legt Van Gaal uit.

Leiderdorpers met verbeterplannen kunnen op 24 of 29 oktober meepraten op het gemeentehuis of op 5 november digitaal aanschuiven. “Wat moeten we verbeteren? Wat willen we met elkaar behouden of beschermen? Welke afwegingen horen daarbij? Praat en denk mee
!”

Enquête
In juni konden inwoners van Leiderdorp een online enquête invullen waarin de omgevingsvisie centraal stond. Op de Jaarmarkt in september konden inwoners met het college in gesprek over dit onderwerp. Eind oktober en begin november is de volgende stap, dan organiseert de gemeente de drie interactieve bijeenkomsten om verder te praten over Leiderdorp in 2050.

De bijeenkomsten in het gemeentehuis zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur. De digitale bijeenkomst is van 20.30 uur tot 21.00 uur. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden voor een van de bijeenkomsten via info@leiderdorp.nl. “Vergeet niet om aan te geven voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt”, zegt Van Gaal.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Politiek


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×