Zoeterwoudse minima krijgen 100 euro extra energietoeslag. (Foto: Pixabay)

Zoeterwoude verhoogt energietoeslag 2023

Inwoners van Zoeterwoude die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen van de gemeente krijgen een nabetaling van honderd euro. Deze wordt uiterlijk op 31 augustus 2024 op hun bankrekening gestort, ze hoeven de toeslag niet aan te vragen.

De door de gemeente betaalde energietoeslag 2023 is met terugwerkende kracht verhoogt van 1300 naar 1400 euro. De toeslag geldt voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Ook inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm gaan er op vooruit. Zij krijgen 850 euro in plaats van 750 euro. Dus ook deze groep krijgt honderd euro extra gestort.

Kosten
Hoewel de inflatie langzaam weer wat afneemt merkt wethouder Moniek van Sandick dat sommige inwoners het nog steeds heel lastig hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. “De gestegen kosten, denk bijvoorbeeld aan de duurdere boodschappen en de hogere maandelijkse lasten, voel je in je portemonnee. Het is daarom fijn dat we dit extraatje kunnen geven aan de inwoners met de laagste inkomens”, zegt ze.

De wethouder roept inwoners op die het niet langer lukt om hun rekeningen te betalen om vooral op tijd hulp te gaan zoeken. “Dat kan via onze gemeentelijke schuldhulpverlening of, heel laagdrempelig, met hulp van geschoolde vrijwilligers, ook wel Schuldhulpmaatjes genoemd. Blijft niet te lang wachten, hulp vragen is juist durf tonen”, aldus de wethouder.

Advertentie

Economie Politiek Zoeterwoude


Studio
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@centraalplus.nl

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×